Terrassa durant els fets del 1713

 

L’any 1700 Carles II de Castella mor sense descendència. El succeeix Felip d’Anjou però, com que no tenia massa suport, s’inicia la Guerra de Successió de la corona espanyola entre partidaris de Felip de Borbó i de l’arxiduc Carles d’Àustria. Aquest conflicte internacional va involucrar les principals potències de l’època. A Catalunya la guerra arriba el 1704. Malgrat la signatura del Tractat d’Utrech, els catalans segueixen lluitant per mantenir les seves constitucions i llibertats.

El juliol de 1713 la Junta de Braços decideix resistir fins a les últimes conseqüències. La nit del 3 al 4 de setembre de 1713, Terrassa és ocupada, saquejada i devastada per un destacament borbònic comandat pel general Feliciano de Bracamonte. Les tropes incendien més de cent cases i moren una vintena de persones. Un centenar de vilatans es refugien al convent de Sant Francesc. Aquests fets són coneguts gràcies a la narració que va fer el pare Miquel Garriga, guardià del convent.

Recorregut per enllaçar carrers i elements patrimonials de la ciutat que van ser significatius durant els fets de 1713: Plaça del Progrés, Carrer de Mart, Portal de Sant Roc, Plaça Vella, Torre del Palau, Carrer Sant Père, Carrer Font Vella i Convent de Sant Francesc. 

Més informació en aquest enllaç.

Museu de Terrassa

Durada: 
2 h

Nombre d’alumnes per educador: 
grup classe (35 persones)

Preu: 
61€/grup.

Inscripció i reserves:
museudeterrassa@terrassa.cat o 93 739 70 72

Recomana aquesta activitat: